Διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά στη συνάντηση της Γενεύης , στις 26 Ιανουαρίου, θα εμμείνει στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που καθορίζουν τους όρους εντολής του γενικού γραμματέα «και προβλέπουν για κυπριακής ιδιοκτησίας και καθοδήγησης διαδικασίες χωρίς ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.


Ο πρόεδρος Χριστόφιας, σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Στεφάνου, θα αναλύσει και πάλι την άποψή του για το χρόνο και το περιεχόμενο διεθνούς διάσκεψης, η οποία να ασχοληθεί αποκλειστικά με τις διεθνείς πτυχές του Κυπριακού.

Σε ό,τι αφορά στην πρόταση περί διεύρυνσης των συνομιλιών και μετατροπής τους σε τετραμερείς ή πενταμερείς, που κατ' επανάληψη ετέθη από τον ηγέτη του ΔΗΣΥ , Νίκο Αναστασιάδη, «ηγέρθη πάλι από τον ίδιο και στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου χωρίς να τύχει υποστήριξης και πάλι, από κανέναν», προσθέτει ο κ. Στεφάνου.

Αναφορικά με το θέμα μετάβασης του Εθνικού Συμβουλίου στη Γενεύη, ο κ. Στεφάνου σημειώνει ότι «δεν τέθηκε τέτοιο θέμα από κανένα από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου».
Διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό Διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό Reviewed by Skandalistis on 10:03:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.