Λιβύη: Αποδεσμεύονται $15 δισ. για αντάρτες

Οι δυτικές δυνάμεις δεσμεύτηκαν στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι να προσφέρουν άμεση χρηματοδότηση στο Εθνικό Συμβούλιο Μετάβασης και να άρουν τις κυρώσεις που είχαν επιβάλλει στη Λιβύη κατά την κυριαρχία του Καντάφι. 


Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δυνάμεις που συμμετείχαν στο συνέδριο στο Παρίσι υποσχέθηκαν να αποδεσμεύσουν άμεσα κεφάλαια 15 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του έργου της ανοικοδόμησης της Λιβύης.

"Έχουμε δεσμευτεί να αποδεσμεύσουμε κεφάλαια από τη Λιβύη του παρελθόντος για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη της Λιβύης του μέλλοντος", δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

"Ο κόσμος στοιχημάτισε στους Λίβυους και οι Λίβυοι έδειξαν το θάρρος τους και πραγματοποίησαν το όνειρο" ανέφερε ο πρωθυπουργός της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί από τον ΟΗΕ θα αρθούν με υπεύθυνο τρόπο και ότι το Εθνικό Συμβούλιο Μετάβασης θα πάρει την θέση της Λιβύης στον Ο.Η.Ε.

"Θα παρακολουθούμε και θα υποστηρίζουμε τους ηγέτες της Λιβύης ενόσω τηρούν τις δεδηλωμένες δεσμεύσεις τους να πραγματοποιήσουν μια ολοκληρωμένη μετάβαση, να πράττουν σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου και να προστατεύουν τους ευάλωτους πληθυσμούς" τόνισε η κ. Κλίντον.
Λιβύη: Αποδεσμεύονται $15 δισ. για αντάρτες Λιβύη: Αποδεσμεύονται $15 δισ. για αντάρτες Reviewed by blog on 11:06:00 μ.μ. Rating: 5
Από το Blogger.