Μελβούρνη:Η καλύτερη πόλη για να ζεις...



Το Economist Intelligence Unit ερεύνησε την πολιτική σταθερότητα, το ποσοστό εγκληματικότητας, το σύστημα υγείας, το περιβάλλον, τις συγκοινωνίες, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, την..........



παιδεία αλλά και την πολυπολιτισμικότητα κάθε πόλης και κατέληξε στη λίστα με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια, ο Καναδάς με το Βανκούβερ εκθρονίζεται από τη Μελβούρνη, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κερδίζει η Βιέννη. Στην τελευταία θέση του καταλόγου βρίσκεται η Χαράρε, πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε.

Η Αθήνα χάνει πέντε θέσεις σε σχέση με την προηγούμενη κατάταξη και κατεβαίνει στην 67η θέση.

Μεταξύ των δέκα πόλεων στις οποίες η ζωή είναι πιο εύκολη περιλαμβάνονται, εκτός από τη Μελβούρνη, άλλες τρεις πόλεις της Αυστραλίας το Σίδνεϊ, στην 6η θέση, το Περθ και η Αδελαΐδα, ισοβαθμούν στην 8η και οι δύο. Ο Καναδάς βρίσκεται επίσης σε καλή θέση, με το Τορόντο και το Κάλγκαρι να καταλαμβάνουν την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα. Το Ελσίνκι, η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, βρίσκεται στην 7η θέση και το Όκλαντ, στη Νέα Ζηλανδία, στη 10η θέση.

Πολλά κριτήρια ελήφθησαν υπόψη για την κατάταξη αυτή: η κοινωνική και η πολιτική σταθερότητα, η εγκληματικότητα, η πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη ποιότητας, η πολιτιστική ζωή, το περιβάλλον, τα σχολεία και οι υποδομές.

«Η Αυστραλία, με μικρή πληθυσμιακή πυκνότητα και σχετικά χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, συνεχίζει να έχει στο έδαφός της πολλές από τις πόλεις στις οποίες είναι πιο ευχάριστο να ζεις. Παρά την άνοδο του κόστους ζωής, που τροφοδοτείται από την ισχύ του αυστραλιανού δολαρίου, οι πόλεις αυτές προσφέρουν μια ολόκληρη σειρά από παράγοντες που τις καθιστούν πολύ ελκυστικές ", δήλωσε ο υπεύθυνος της μελέτης Τζον Κοουπστέικ.

Το Παρίσι βρίσκεται στη 16η θέση, το Τόκιο στη 18η. Στις ΗΠΑ, η πόλη με την καλύτερη θέση είναι η Χονολουλού, στην 26η. Το Λονδίνο βρίσκεται στην 53η θέση, ακριβώς πίσω από τη Σιγκαπούρη. Η Τρίπολη πέρασε από την 107η θέση στην 135η.

Όπως και στην προηγούμενη κατάταξη, η Χαράρε έρχεται τελευταία, ακριβώς μετά την πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, την Ντάκα, και αυτή της Παπουασίας-Νέα Γουινέα, το Πορτ Μόρεσμπι.

Μελβούρνη:Η καλύτερη πόλη για να ζεις... Μελβούρνη:Η καλύτερη πόλη για να ζεις... Reviewed by blog on 9:53:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.