«Ο κ. Πτώχευση φέρνει επενδυτές»


«Ο κ. Πτώχευση φέρνει επενδυτές»
Με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν την επίσκεψη Ρέσλερ στην Αθήνα τα γερμανικά ΜΜΕ. Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine στο ρεπορτάζ της με τίτλο «ο κ. Πτώχευση φέρνει επενδυτές» αναρωτιέται αν πράγματι φέρνει επενδύσεις ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
«Για να είναι συμφέρουσες οι επενδύσεις στην Ελλάδα, π
ρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα της χώρας. Ο δρόμος γι’ αυτό είναι μακρύς και περνάει μέσα από οδυνηρές περικοπές μισθών» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και αναφέρεται σε στοιχεία για του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για τους μισθούς στην Ελλάδα. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο μέσος μισθός στη χώρα μας ανερχόταν πριν από την κρίση στα 1.727 ευρώ.
Σε μία πιο ψύχραιμη ανάλυση για το ταξίδι του Γερμανού υπουργού Οικονομικών το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική του έκδοση κάνει λόγο για «καρότο και μαστίγιο».
Όπως αναφέρει το περιοδικό φυσικά η κρίση χρέους παίζει ρόλο στο ταξί Ρέσλερ και θα συζητηθεί κατά τις επαφές που θα έχει στην Αθήνα. Σύμφωνα με το Spiegel, όμως, στόχος του ταξιδιού είναι να διερευνηθεί κατά πόσον μπορεί να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
«Εκατοντάδες Έλληνες επιχειρηματίες ήρθαν την Πέμπτη το βράδυ στο ελληνογερμανικό οικονομικό φόρουμ της Βουλιαγμένης. Πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα αυτή την εποχή: Λόγω της ευρωκρίσης και της υπερχρέωσης της χώρας τους δεν έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια για να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Γι αυτό αναζητούν επαφές με Γερμανούς συνεταίρους, που διαθέτουν οικονομική επιφάνεια» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, το περιοδικό.
«Ο κ. Πτώχευση φέρνει επενδυτές» «Ο κ. Πτώχευση φέρνει επενδυτές» Reviewed by blog on 10:21:00 π.μ. Rating: 5
Από το Blogger.